Sobre nosaltres

La pastisseria Mokaya torna la tradició comercial a Can Salvà

Així continuem la tradició comercial que van començar els nostres besavis Antonia Pruna i Joan  Salvà quan, poc després de la guerra civil, van obrir una fruiteria que combinaven amb una parada a la plaça i un negoci d’importació-exportació de patates i fruits secs que ja tenien anteriorment. El 1962 l’avi Joaquim Salvà va fer un canvi important substituint la fruiteria per una agencia de viatges. Més tard, cap el 1971 l’àvia Mª Teresa Casanovas i la tia Rosa Salvà, després d’una primera reforma del local a la riera, van obrir al costat de l’agència una perfumeria i merceria.  El canvi de segle va obrir un parèntesis ja que els nostres pares Montserrat Cot (mestre) i Antoni Salvà (metge) es van dedicar a altres oficis. Durant aquest període el local va ser llogat i s’hi van instal·lar, una immobiliària, una botiga de roba i finalment una tintoreria. 

El 3 de desembre de 2020, després d’una segona reforma en profunditat i una adaptació del local com requereixen els establiments del segle XXI, nosaltres (Núria i Marta Salvà) hem obert una pastisseria-xocolateria que torna la activitat comercial a la família Salvà. 

La pastisseria Mokaya de Can Salvà ofereix productes frescos que procedeixen majoritàriament del obrador de Sauleda a Sant Pol de Mar on els seus mestres pastissers (entre ells la Núria Salvà) preparen diàriament productes de proximitat de gran qualitat. Altres obradors complementen la important oferta del Mokaya: l’Ivan Agustí (obrador d’autor) de Badalona, en Maurici Cot (productes sense gluten ni lactosa) de Llinars del Vallès, l’Enric Rosich (macarons sense gluten), en Takachi Ochiai (mochis i pastisseria japonesa) de Barcelona, la pastisseria Alsina (Coquetes) de Canet de Mar i Vallflorida xocolaters (galetes, cremes de xocolata, catànies, etc). Tot regat amb vins i caves de can Suriol  del Castell de Grabuac, baluard dels coneixements i pràctiques tradicionals dels pagesos mediterranis, mostrant el Penedès més autèntic.