Què vol dir Mokaya?

Com molts sabreu, el cacau ha estat culivat per moltes cultures durant almenys tres mil·lennis a Mesoamèrica. Potser les mes conegudes són la Maya i la Azteca però, l’evidència més primerenca de l’ús del cacau pertany a la cultura Mokaya, una cultura preolmeca de la regió del Soconusco a Mèxic i de parts de la costa del Pacífic a l’oest de Guatemala, amb vestigis de begudes de xocolata que daten de 1900 a.C.

El pa és d’avui?

El pa es forneja cada dia, ja sigui a l’Obrador de Sauleda o a Mokaya i tots els pans són fets amb massa mare.

La brioixeria és d’avui?

Tota la brioixeria és del dia, ja sigui fornejada per Sauleda o per nosaltres a la botiga.

Què fem amb el que ens sobra?

Estem posades a la App per combatre el malbaratament alimentari ToGoodToGo i la resta ho donem a un menjador social.

D’on venen els nostres productes?

La majoria és Sauleda però també tenim productes japonesos de Takashi Ochiai, les xocolates de Valrhona, els macarons de l’Enric Rosich, pastisseria individual, vegana i sense gluten de l’Ivan Agustí i pastisseria i brioixeria sense gluten ni lactosa d'en Maurici Cot.

Teniu opcions veganes?

A Mokaya podeu trobar dos individuals per a vegans: carrot cake i la tatin de poma. Però per encàrrec podem fer-los en format pastís.

Teniu productes sense gluten?

Actualment tenim set tipus d’individuals sense gluten: massini, sachertatin de pomabrownietiramissú, red velvet i un got de carrot cake. Per encàrrec podem tenir-los en format pastís. Per altres opcions sense gluten s’ha de consultar.

 

Cal tenir en compte que tot i que aquests pastissets es fan amb productes sense gluten, el tiramissú, el red velvet i el carrot cake es produeixen en un obrador on es treballa amb gluten i pot contenir traces. Les altres peces individuals són produïdes en un obrador lliure de gluten i de lactosa certificat.

 

Tenim per a celíacs un panet individual que es pot vendre fornejat o per fornejar. Envasat individualment per evitar contacte amb el gluten.

 

També podeu trobar sense gluten ni lactosa: muffin de xocolata, muffin de nabius, cookie de xocolata amb avellanes, cookie amb virutes de xocolata, ulleres i ulleres de xocolata. Totes elles envasades individualment per evitar el contacte amb el gluten.

Els macarons tenen gluten?

No, els nostres macarons no contenen gluten i per tan poden ser consumits per celíacs i persones intolerants al gluten.

Els macarons tenen lactosa?

Si, ja que l’interior és una ganache i per tant conté nata.

Tot i així tenim dos gustos (gerds i mora) que no tenen lactosa ja que el farcit està fet de confitura de fruita i poden ser consumits per a persones intolerants a la lactosa.

Perquè els mussos i les nates estan congelats?

Quan ens ho porten, no sabem quan ho vendrem, si a primera hora del matí o a última de la tarda. Tampoc sabem si ens ho compren per consumir en aquell moment o si és per l’endemà. La nata podria perdre volum i el mousse quedaria massa desfet. És per això que aquests productes sempre els tenim congelats.