Què vol dir Mokaya?

Com molts sabreu, el cacau ha estat culivat per moltes cultures durant almenys tres mil·lennis a Mesoamèrica. Potser les mes conegudes són la Maya i la Azteca però, l’evidència més primerenca de l’ús del cacau pertany a la cultura Mokaya, una cultura preolmeca de la regió del Soconusco a Mèxic i de parts de la costa del Pacífic a l’oest de Guatemala, amb vestigis de begudes de xocolata que daten de 1900 a.C.

El pa és d’avui?

El pa es forneja cada dia, ja sigui a l’Obrador de Sauleda o a Mokaya i tots els pans són fets amb massa mare.

La brioixeria és d’avui?

Tota la brioixeria és del dia, ja sigui fornejada per Sauleda o per nosaltres a la botiga.

Què fem amb el que ens sobra?

Estem posades a la App per combatre el malbaratament alimentari ToGoodToGo i la resta ho donem a un menjador social.

D’on venen els nostres productes?

La majoria és Sauleda però també tenim productes japonesos de Takashi Ochiai, les xocolates de Valrhona, els macarons de l’Enric Rosich i pastisseria individual, vegana i sense gluten de l’Ivan Agustí.

Teniu opcions veganes?

A Mokaya podeu trobar dos individuals per a vegans: carrot cake i sacher. Però per encàrrec podem fer pastissos. Per altres tipus de pastís o individual vegà s’ha de consultar.

Teniu productes sense gluten?

Actualment tenim cinc tipus d’individuals sense gluten: tiramissú, massini, xocolata 70%, red velvet i un got de carrot cake. Per encàrrec podem tenir-los en format pastís. Per altres opcions sense gluten s’ha de consultar. Cal tenir en compte que tot i que aquests pastissets es fan amb productes sense gluten, es produeixen en un obrador on es treballa amb gluten i pot contenir traces. També tenim per a celíacs un panet individual que es pot vendre fornejat o per fornejar. Envasat individualment per evitar contacte amb el gluten. A la botiga no tenim peces de brioixeria sense gluten, però si que ens podeu demanar ulleres de xocolata.

Els macarons tenen gluten?

No, els nostres macarons no contenen gluten i per tan poden ser consumits per celíacs i persones intolerants al gluten.

Els macarons tenen lactosa?

Si, ja que l’interior és una ganache i per tant conté nata.

Tot i així tenim dos gustos (gerds i mora) que no tenen lactosa ja que el farcit està fet de confitura de fruita i poden ser consumits per a persones intolerants a la lactosa.

Perquè els mussos i les nates estan congelats?

Quan ens ho porten, no sabem quan ho vendrem, si a primera hora del matí o a última de la tarda. Tampoc sabem si ens ho compren per consumir en aquell moment o si és per l’endemà. La nata podria perdre volum i el mousse quedaria massa desfet. És per això que aquests productes sempre els tenim congelats.